Sat

Apr
26

Sun

Apr
27

Tue

Apr
29
Wicked Jazz Sounds Radio Show

http://www.redlightradio.net/

program : Radio show

Wed

Apr
30
program : Radio show

Sun

May
04

E-News from WickedJazzSounds

The latest news, updates, programming in a weekly mail? Sign up today!


Name  
E-mail  
Birth date  
GSM* (optional)  
   

Get your own WJS shirt !!

tshirt

NIEUW! WickedJazzsounds t-shirts via internet. Bestel zo'n supershirt (zwart met 3 kleuren opdruk, fijne kwaliteit) op www.buutvrij.com -> Ga naar 'moet ik hebben' en kies je jongens of meisjes shirt voor Euro 20 inclusief porto enzo. Goeie deal!Parool 16-06-07: Samenspel van deejay en band

Liedewij Loorbach

AMSTERDAM - Tijdens het wekelijkse feestje Wicked Jazz Sounds zorgt niet alleen de dj ervoor dat er gedanst wordt. Hij doet dat samen met muzikanten. Dit weekend bestaat het concept vijf jaar en dat wordt gevierd in Paradiso.

Wicked Jazz Sounds (WJS) is in de loop der jaren een begrip geworden. Elke zondagnacht stroomt de Sugar Factory tegenover de Melkweg vol met mensen die willen dansen op de muziek die gaat van pure jazz tot hiphop en af en toe een tikje house. Zeventig procent van de nacht zorgt de dj in zijn eentje voor een volle dansvloer, schat Manne van der Zee (33), samen met Phil Horneman (39) initiatiefnemer van WJS. “En dertig procent van de nacht werkt de dj samen met muzikanten.”
“De dj is daarbij de drummer van de band,” legt Van der Zee uit. Met beats en samples legt hij de basis van de muziek neer. De aanwezige muzikanten spelen daar overheen. Soms een gitarist en een saxofonist. Een vocalist of toetsenist, of een percussionist. In allerlei samenstellingen wordt er gespeeld. WJS heeft ruim twintig muzikanten tot haar beschikking voor feesten.
Morgen (ZATERDAG 16 JUNI) vult WJS de hele Paradiso, van kelder tot bovenzaal. Onderin de oude kerk komt alleen maar live muziek, drie bands die daarna samen gaan jammen. In de bovenzaal draait Phil Horneman, ondersteund door muzikanten, de hits van de afgelopen vijf jaar en in de grote zaal horen mensen wat er tegenwoordig op zondagen in de Sugar Factory wordt gedraaid. Van der Zee denkt dat het feest op zaterdag uitverkoopt.
WJS begon vijf jaar geleden in Akhnaton. Volgens Van der Zee ‘een hele gezellige maar niet zo drukke’ editie. “Jazz was toen nog een heel stoffig begrip.” Daarna zwierf het concept rond, onder meer langs de kleine zaal van Panama, streek neer in club 020 aan de Nieuwe Zijdsvoorburgwal. De club die ook wel Time, Item en Zyon heeft geheten. Louche dus, maar Wicked Jazz Sounds bouwde er haar eigen schare fans op, die twee jaar geleden meeverhuisde naar de Sugar Factory, die toen openging.
“De zondagavond is een geheime uitgaansavond. Je moet weten dat er iets te doen is,” zegt Van der Zee. Inmiddels weet uitgaand Amsterdam: zondagavond, dan kun je in elk geval naar Wicked Jazz in de Sugar.
Het concept werkt zo goed omdat er live muziek gemaakt wordt, denkt Van der Zee. “Je bent als bezoeker onderdeel van een uniek moment. Je hoort niet alleen muziek die je thuis ook op had kunnen zetten.” Inmiddels verzorgt de organisatie zo’n twee à drie avonden in de week, door heel Nederland. Ook op festivals worden ze uitgenodigd. “Extrema, Lowlands, North Sea Jazz. We staan dus op housy plekken, alternatieve en echt jazz festivals. En we passen ook overal.”
Dankzij goedbetaalde bedrijfsfeesten kunnen ze live wat meer experimenteren. Op de avond voorafgaand aan hun feesten in Amsterdam bijvoorbeeld, waar ze al een tijd elke week een live band uit binnen of buitenland neerzetten. Niet alleen pure jazz, ook afrobeat of brokenbeat. Als het maar jazzy is, met gevoel. “We zoeken naar nieuwe muziekstijlen waar de roots van jazz in te horen zijn.”
Die brede muziekkeus is ook te horen op de compilatie cd’s die de WJS-dj’s uitbrachten bij United. In het najaar komt de vierde uit.
Over een album met alleen maar eigen muziek wordt al gemijmerd. De artiesten van WJS zijn al bezig in de studio, morgen zullen ze twee nummers opvoeren in Paradiso. Van der Zee: “Of en hoe we een eigen album gaan uitbrengen, dat moeten we nog zien. Maar het kriebelt wel.”


wjs cd2 promo

Artist

img

Hugo den Oudsten
Bass

I was born(which helps) in a small town in 1976. From an early age on I had an interest in music, which showed itself in the fact that I was shaking an old Strepsils-box on the beat of the music that was playing on the radio before I was grown up enough to be able to sit on my ass without help. This [...]

READ MORE

Message Board

ADD A MESSAGE

PREV | NEXT


Jan M. Muijs

04/04/2014L.S., Vanavond CD-presentatie in Paradiso, maar zie nog niets op jullie site staan. Wanneer is die te koop? en gaan jullie weer frequenter CD's uitbrengen? Vol. 1-7 kwamen redelijk snel na elkaar. ben benieuwd. Groet, JAN.

jacqueline

29/06/2013ik won kaartjes voor Kurt Elling 3 juli concertgebouw..... maar ontving ze nog niet. Hoe en wanneer krijg ik de kaartjes? Het was een radio6 prijsvraag.

Richard

20/05/2013wish and miss the sunday style of that wicked jazz sound...love peace

Susanne Alt

01/05/2013Video from Wicked Jazz Sounds Queensday @ noordermarkt: youtu.be/t9hTyaeDF7Q

Dennis

12/01/2013werk in malta. en bijvoorbeeld vandaag van 15-24 en ALTIJD radio6 op en dan met name op zaterdag NU 16:00Wicked Jazz SoundsNTRPhil Horneman. Ben er blijer mee dan ferguson is met van persie of dan justin bieber zal zijn als hij ooit de baard in zijn brein krijgt. Phil, bedankt!